FC Twente Nieuws

Verbeek ontslagen bij Almere City FC

Verbeek ontslagen bij Almere City FC

De samenwerking tussen Gertjan Verbeek en Almere City FC heeft niet opgeleverd wat beide partijen er vooraf van hadden verwacht. De voormalig trainer van FC Twente werd door de ambitieuze club aangesteld om promotie af te dwingen naar de eredivisie. Dit is niet gelukt en na de uitspraken van afgelopen weekend heeft de club besloten om in te grijpen en afscheid te nemen van Verbeek.

"In gezamenlijk overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat er geen toekomst meer zit in de samenwerking", laat algemeen directeur John Bes weten in gesprek met Jeroen Kapteijns van de Telegraaf.

Het werd al snel duidelijk dat dit een lastig verhaal ging worden voor de oefenmeester. Verbeek begon met één punt uit drie wedstrijden. De twee daaropvolgende wedstrijden werden wel gewonnen, maar daarna volgde een dramatische reeks van zeven wedstrijden met vijf nederlagen en twee gelijke spelen.

Het bestuur van Almere City FC hield lang vertrouwen in de oefenmeester, maar na de nederlaag afgelopen weekend tegen MVV leek de situatie onhoudbaar. Verbeek beschuldigde zijn verdediger van sabotage en een nieuwe rel was geboren.

"Het was een heel slechte wedstrijd van onze kant, waarin we zestig minuten lang niks afdwongen. Het was ondermaats, zeker voor een thuiswedstrijd. We mogen eigenlijk blij zijn dat er geen supporters waren. Het is te gek voor woorden dat ik dat al zeg."

"We kwamen na rust knullig op achterstand. Het was zo’n wedstrijd waarin we nog wel een penalty kregen, maar die ging er ook niet in. Als je dan ziet hoe die tweede tegengoal tot stand kwam, dan denk je haast aan sabotage", aldus Verbeek voor de camera van zijn collega's van ESPN waar hij zelf nog bijverdiende als analist.

Verbeek vertrekt nu noodgedwongen bij Almere City FC en laat de club achter op de zestiende plek met slechts drie punten meer dan hekkensluiter FC Dordrecht. De ploeg hoopt met een nieuwe trainer de weg omhoog weer in te zetten. Een periodetitel kan al genoeg zijn om de promotiedroom aan het einde van het seizoen uit te laten komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties