FC Twente Nieuws

Verbeek: spelers moeten auto's inleveren, tegenstander verlaat competitie

Verbeek: spelers moeten auto's inleveren, tegenstander verlaat competitie

De coronacrisis heeft ook Australië bij de keel gegrepen. Voormalig FC Twente-trainer Gertjan Verbeek - die momenteel aan het roer staat bij Adelaide United - vertelt aan VTBL over een bizarre situatie waarin spelers auto's in hebben moeten leveren en er zelfs een club uit de Australische competitie is gestapt.

In de A-League zal er tot 21 april niet gevoetbald worden. Adelaide United praat met de Australische bond, de spelersvakbond en FOX Sports (gaat over de uitzendrechten) over wat er daarna moet gebeuren.

"Onze spelers hebben bijvoorbeeld al hun auto's moeten inleveren en sommigen kregen er niet eens een andere voor terug. Ik heb de mijne nog wel. Of ik die zomaar meegeef, als ze 'm komen halen? Nou, nee. Ik heb een contract, met daarin vastgelegde afspraken. Maar goed, ik ken de wetten in Australië niet goed genoeg. Daar is mijn zaakwaarnemer zich nu over aan het buigen." vertelt Verbeek, die ook stelt dat de eigenaren van Adelaide United praten over een salary stop.

Daarnaast vertelt de oefenmeester dat de club Wellington Phoenix de competitie heeft verlaten. "Zij komen uit Nieuw-Zeeland, moesten terugkeren en dat land is nu hermetisch afgesloten. Stel: de wedstrijden worden na 21 april hervat, is dat dan met of zonder Wellington? Want zij mogen dan misschien nog steeds het eiland niet af. En hoe worden de resultaten tegen Wellington in dat geval afgewogen?"

[google]

Ook heeft Australië het luchtruim gesloten, waardoor buitenlandse spelers niet naar huis kunnen. "Ook het binnenlandse luchtruim is niet op alle plaatsen meer open. De bond wil dat alle clubs de overige wedstrijden in Sydney afwerken. Maar Sydney is samen met Melbourne het zwaarst getroffen gebied van het land. Als we daar naartoe moeten, kunnen we niet meer teug naar Adelaide. En we zullen sowieso twee weken in quarantaine moeten, omdat we in besmet gebied zijn geweest. Daar heeft niet iedereen met een gezin trek in, uiteraard.", besluit Verbeek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties