FC Twente Nieuws

Verbeek verrast Dijkshoorn: "Voor het eerst vond ik hem aandoenlijk"

Verbeek verrast Dijkshoorn: "Voor het eerst vond ik hem aandoenlijk"

Voormalig FC Twente-trainer Gertjan Verbeek staat te boek als een norse man die bij meerdere voetbalclubs als een olifant door de porseleinkast denderde. De oefenmeester heeft passie voor zijn vak, heeft een duidelijke mening en schuift deze dan ook niet onder stoelen of banken. Dat niet iedereen hier goed mee om kan gaan is onder andere gebleken in zijn tijd als trainer van FC Twente.

Toch heeft Verbeek ook heel eel andere kanten. Het is al jaren bekend dat hij in de buurt van Dalfsen een eigen blokhut heeft gebouwd. Wat niet veel mensen weten is dat hij inmiddels ook een zelfgebouwde meditatiekamer heeft ingericht. Hij vertelt hierover tijdens het programma Boeddha in de polder van KRO-NCRV.

"Wat Gertjan Verbeek nu doet, vind ik ongehoord dapper. Hij liet programmamaker Joris Linssen zijn zelfgebouwde meditatiekamer zien. Voor het eerst vond ik Gertjan aandoenlijk. Die rauwe bullebak, die Route 66-rijder, de wereldkampioen Ontslagen Vol Goede Bedoelingen, hij liet ons zijn kwetsbare kant zien en het beviel goed", zo schrijft Nico Dijkshoorn in zijn column in de Voetbal International.

Volgens de columnist moet er veel meer aandacht worden besteed aan de passies die spelers en trainers hebben naast het voetbal. Niet als ze al gestopt zijn, maar tijdens hun actieve carrière. "Ik wil verveelde voetballers en keiharde managers eindelijk weer eens recht in hun smoel kijken. Desnoods via deze omweg", zo vervolgt hij.

"Wie nu Erik ten Hag interviewt, krijgt de bekende obligate antwoorden en de pr-technisch gecorrigeerde tekst in zijn mailbox, maar vraag Erik naar zijn ware passie en je leest opeens een bevlogen betoog over het zelf opzetten van dieren. Die foto wil ik zien. Erik ten Hag met een zelf opgezette hond in zijn armen. De tekst eronder: ‘Het is alsof hij je aankijkt.’ Nog een foto ernaast. Ten Hag die zijn hand diep in een nog op te zetten wasbeer propt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties