FC Twente Nieuws

Verbeek ziet ploeg opnieuw verliezen: "Het was dik en dik verdiend"

Verbeek ziet ploeg opnieuw verliezen: "Het was dik en dik verdiend"

FC Twente heeft wederom een wedstrijd verloren onder leiding van Gertjan Verbeek. De oefenmeester liet zijn ploeg in de halve bekerfinale tegen AZ aantreden in een systeem met vijf verdedigers, echter ging het met 4-0 onderuit in het ijskoude Alkmaar. Verbeek spreekt van een terechte uitslag.

"Wij konden daar met beste bedoeling weinig tegenin brengen", vertelt Verbeek na afloop van het duel tegenover FOX Sports. "Ze hebben lering getrokken uit laatste wedstrijd tegen ons. Ze hadden het nu beter voor elkaar. Behoudens de eerste tien minuten. Toen had ik nog het idee dat we konden stunten. Daarna nam AZ het initiatief en waren ze heel gefocust. Bij hen lukte alles, bij ons lukte niks."

[google]"Onze spitsen moesten veel te ver terug. Dat was niet afgesproken, dat was de kwaliteit van AZ", vervolgt de oefenmeester. "We mogen van geluk spreken dat het halverwege 1-0 stond. In de tweede helft probeerden we naar voren te spelen, maar dat werd genadeloos afgestraft door AZ. Daarna zijn we overlopen. Dan weet je dat de finale niet haalbaar is. Het was dik en dik verdiend."

Aankomende zondag staat het belangrijke competitietreffen met FC Groningen op het programma. "Ze zijn niet allemaal van het kaliber AZ", stelt Verbeek. "Dan zou het een mission impossible worden. Maar dit is wel een tik. Ze hebben genadeloos blootgelegd waarom we zo laag staan. We hebben drie dagen de tijd om de kop leeg te maken, voor Groningen", aldus Verbeek.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties