FC Twente Nieuws

Vermoedelijke opstellingen: Steijn én Vlap bij FC Twente, twee wijzigingen

Vermoedelijke opstellingen: Steijn én Vlap bij FC Twente, twee wijzigingen

Vanmiddag om 14:30 uur trappen we af in De Grolsch Veste voor de wedstrijd FC Twente - RKC Waalwijk. Het is voor beide clubs de twaalfde wedstrijd van het seizoen. FC Twente staat met 22 punten uit elf wedstrijden vijfde in de eredivisie. RKC Waalwijk staat nog net in het linkerrijtje met veertien punten uit elf wedstrijden en een negende plaats.

Bij FC Twente worden er twee wijzigingen verwacht. Václav Cerny keert terug van een schorsing. Hij deed het voor de schorsing goed en wordt weer in de basis verwacht. Daarnaast is het vermoeden dat Sem Steijn een basisplaats krijgt. Dit gaat ten koste van Kjolo. Vlap zal de positie van Kjolo naast Zerrouki op het middenveld innemen, waardoor Steijn op tien komt te spelen.

Veel supporters zullen hier blij mee zijn. Twente Insite stelde namelijk de vraag wie de supporters het liefst het middenveld met Zerrouki zagen vormen. Van de bijna 350 stemmers zag maar liefst 62,3 procent het liefst een middenveld met Zerrouki, Vlap en Steijn. 27,8 procent zag Kjolo liever blijven staan, maar dan wel samen met Zerrouki en Steijn. Net iets minder dan tien procent zag Vlap en Kjolo het liefst blijven staan en het middenveld vormen met Zerrouki. Dat betekent dat net iets meer dan negentig procent van de stemmers in ieder geval graag Steijn aan de aftrap ziet verschijnen.

Bij FC Twente ontbreken drie spelers in de vorm van Christos Tzolis, Michal Sadílek en Wout Brama. Tzolis en Brama komen niet meer in actie voor de winterstop, Sadílek is wel weer echt op de weg terug en trainde deze week mee met het team. Gijs Smal, die tegen Cambuur met oogproblemen van het veld ging, is wel weer fit. RKC-trainer Joseph Oosting kan niet beschikken over twee spelers. Yassin Oukili is geschorst, Mika Biereth kampt met een blessure.

Vermoedelijke opstelling FC Twente

Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Vlap, Steijn; Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan

Vermoedelijke opstelling RKC Waalwijk

Vaessen; Lelieveld, Gaari, Adewoye, Van den Buijs, Lutonda; Bel Hassani, Anita, Clement; Kramer, Lobete

Nieuw lied Vak-P

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties