FC Twente Nieuws

Veurink: "Kijken of Ajax met de druk om kan gaan"

Veurink: "Kijken of Ajax met de druk om kan gaan"

Jill Roord zorgde er afgelopen vrijdag in de voorlaatste minuut persoonlijk voor dat het seizoen van FC Twente Vrouwen niet als een nachtkaars uitging. Het was de Oranje international die uit een vrije trap de 1-1 binnen werkte waardoor het gat tussen koploper Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen nog overzien is. Bij verlies zouden de Amsterdammers zijn uitgelopen naar zeven punten. Nu blijft het verschil vier punten met nog een onderling treffen in Hengelo in het verschiet.

“Voor Ajax was het belangrijk niet te verliezen", blikt Veurink na op de clubwebsite van FC Twente. "Ik denk dat je dit in de wedstrijd terug hebt kunnen zien. Zoals we zondag in de beker tegen hen gespeeld hebben we gisteren niet laten zien. Er waren voor beide ploegen weinig kansen, waarbij Ajax wel gevaarlijker was. De gelijkmaker zorgt ervoor dat we nog volop kansen hebben voor een nieuwe titel, een belangrijke treffer dus.”[google]

Volgens Veurink ligt de druk nu niet bij FC Twente, maar bij Ajax dat nog nooit kampioen wist te worden. “Er zijn zeven nog wedstrijden te spelen. De opdracht is duidelijk, alles winnen en kijken of Ajax met de druk om kan gaan. De afgelopen seizoenen is ons dit vaker overkomen. Wij zullen de resterende wedstrijden er alles aan doen de druk op Ajax zo hoog mogelijk te houden. Uiteindelijk gaat het er om wie er op de laatste speeldag bovenaan staat, er is nog niets verdeeld”, besluit de aan het einde van dit seizoen vertrekkende trainer.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties