FC Twente Nieuws

Video: Bizarre blunder Pierie kost Jong Ajax drie dure punten

Video: Bizarre blunder Pierie kost Jong Ajax drie dure punten

Een bizar moment in de Keuken Kampioen Divisie. Dankzij ex-FC Twente-verdediger Kik Pierie kreeg Jong Ajax in het uitduel tegen Roda JC op een wel heel knullige wijze een strafschop tegen. De penalty werd binnengeschoten, waardoor Jong Ajax de wedstrijd met 1-0 verloor.

Een voorzet van Roda JC belandde in de handen van de doelman van Jong Ajax. Hij speelde de bal naar Kik Pierie, die de bal met de handen oppakte. Heel vreemd, want de bal is bij lange na niet uit geweest. De scheidsrechter gaf een penalty, die binnen werd geschoten. Daarmee werd de enige goal van de wedstrijd gescoord. Bekijk de bizarre fout van de oud-verdediger van FC Twente onderaan het artikel.

Pierie reageerde na de wedstrijd zelf op zijn fout. "Ik dacht er gefloten werd. Ik dacht dat we een vrije trap moesten nemen. Ik zei ook tegen de keeper: 'ik neem hem wel.' Daarom pakte ik hem met mijn handen. Er was dus niet gefloten, maar ik was ervan overtuigd dat dat wel zo was. Het is gewoon heel stom", vertelt hij tegenover ESPN.

Kik Pierie was in de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022 actief voor FC Twente. De centrale verdediger had in zijn eerste seizoen in Enschede een vaste basisplaats, maar kampte tijdens afgelopen seizoen lange tijd met een rugblessure. Daardoor kwam hij vorig seizoen slecht aan achttien minuten bij FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties