Dinsdagavond speelde de Oranje Leeuwinnen hun eerste WK kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in een uitverkocht Noordlease stadion. De wedstrijd werd gewonnen met 1-0 door een doelpunt van Viviane Miedema.

[google]In de eerste helft waren de Oranje Vrouwen er twee keer dichtbij, maar de Noorse keepster Hjelmseth voorkwam dat Nederland op voorsprong kon komen. Het spel van de Nederlandse dames was fel en zorgde ervoor dat Noorse dames lastig in hun spel konden komen.

Na rust was het opnieuw Nederland die de boventoon voerde. Viviane Miedema kreeg in de 56e minuut een grote kans, maar het schot ging via de lat over het doel. In de 63e minuut mocht Noorwegen aanleggen voor een hoekschop, maar Sherdia Spitse wist de bal weg te werken. Shanice van de Sanden wilde bal meenemen, maar raakt deze per ongeluk aan met haar hand waardoor de bal op de penaltystip belandde. Maren Mjelde mocht namens Noorwegen aanleggen voor de strafschop, maar keepster Sari van Veenendaal stopt de bal onder luid gejuich van de Nederlandse supporters.

Diep in de blessure tijd werd de wedstrijd uiteindelijk toch nog beslist. Viviane Miedema gaf een hoge bal op Jackie Groenen die klaar stond in het strafschop gebied, maar de bal ging langs Groenen en langs keeper Hjelmseth, 1-0. Hiermee werd de eindstand bepaald.

FC Twente speelster Sherida Spitse begon de wedstrijd in de basis en speelde de hele wedstrijd mee. Myrthe Moorrees zat de hele wedstrijd op de bank.