FC Twente Nieuws

Voetballand in rep en roer na matchfixingzaak in de eredivisie

Voetballand in rep en roer na matchfixingzaak in de eredivisie

De voetbalwereld staat momenteel op haar kop door een mogelijke matchfixingschandaal in de eredivisie. Er is grof ingezet op een gele kaart van een eredivisiespeler. De politie heeft er inmiddels een zaak van gemaakt, maar wil in het kader van het onderzoek niet naar buiten brengen om welke speler het gaat.

Wat het zo verdacht maakt is dat de speler die wedstrijd pas zijn eerste kaart pakte van het seizoen op een plek waar je normaal geen overtreding in zou zetten. "De kaart waar het onderzoek zich op richt was een opvallende. Een speler die het hele seizoen nog geen gele kaart had gekregen, vloerde een tegenstander ver buiten zijn eigen strafschopgebied zonder dat er direct gevaar is."

Toen bekend werd dat er meerdere personen grof in hadden gezet op een gele kaart van deze speler in de desbetreffende wedstrijd, gingen de alarmbellen af. Eén persoon zette 3.000 euro in en won hiermee zo'n 13.000 euro. Wat het extra opvallend maakt is dat de gokker vlakbij de desbetreffende speler woont.

De NOS is inmiddels op de hoogte wie de speler is, maar wil de naam niet vrijgeven om het onderzoek van de politie niet te belemmeren. De speler in kwestie werd benaderd door de NOS en zegt zelf niets te weten van matchfixing. "Het was inderdaad een onhandige en onnodige overtreding. Maar ik heb wel eens gekkere overtredingen gemaakt."

[google]

Naast de speler zelf werd ook de gokker benaderd. Opvallend is dat hij en de speler op sociale media meerdere gemeenschappelijke vrienden hebben. De gokker geeft aan wel vaker impulsief in te zetten. "Meestal verlies ik, en dan staan jullie niet voor mijn deur", aldus zijn reactie. De KNVB is op de hoogte, maar wil niet al te diep ingaan op de zaak. "We kunnen niet ingaan op specifieke gevallen en zullen altijd het onderzoek van politie of OM moeten afwachten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties