VOLLEDIGE WEDSTRIJD: FC Twente vernedert PSV in Eindhoven

Dankzij de coronacrisis zijn alle eredivisiewedstrijden voorlopig gestaakt. Vrijdagmiddag besloot FC Twente daarom een klassieke wedstrijd in zijn geheel op YouTube te plaatsen. Ditmaal koos de club uit Enschede voor het uitduel met PSV in het seizoen 2011-2012.

Al na acht minuten kwam FC Twente via een afstandsschot van Ola John op voorsprong. Binnen twintig minuten tekende Willem Janssen voor de verdubbelingstreffer, alvorens Peter Wisgerhof er in de 35ste minuut zelfs 0-3 van maakte. Dankzij een kopbal van Luuk de Jong ging FC Twente met een 0-4 voorsprong de rust in.

Aan het begin van de tweede helft werd een natrappende beweging van Douglas met een rode kaart bestraft. Vier minuten later zette Ola Toivonen namens PSV de 1-4 op het scorebord. FC Twente kende echter geen genade en kwam in de 74ste minuut via Leroy Fer op 1-5. Toivonen wist er nog één treffer tegenover te zetten, maar vlak voor tijd bepaalde Janssen de eindstand op 2-6. Dit was tevens de grootste zege ooit van FC Twente in Eindhoven.