FC Twente Nieuws

Vonk vol bewondering: "Dit zijn jongens die voor de ploeg spelen"

Vonk vol bewondering: "Dit zijn jongens die voor de ploeg spelen"

FC Twente is een van de grootste verrassingen van dit seizoen. De ploeg staat op een gedeelde vijfde plaats met AZ en doet mee voor de vierde plaats. De ploeg toont zich strijdbaar en wil de vierde plaats van FC Utrecht overnemen.[google]

Theo Vonk kijkt dit seizoen vol bewondering naar FC Twente. Hij noemt de ploeg verrassend goed. Volgens hem zijn er geen echte uitblinkers en toch staat de club uit Enschede in de bovenste regionen van de eredivisie. "Mokotjo is een belangrijke draaicirkel, hij doet het goed. En de jonge jongens voorin kunnen iets extra's brengen. Meestal zijn huurlingen met vooral zichzelf bezig, maar dit zijn wel jongens die voor de ploeg spelen", weet Vonk.

Met het oog op volgend seizoen waarschuwt Vonk FC Twente. "Als de huurlingen niet blijven, moet je het op die plaatsen aanvullen. Verder moet je goed kijken naar de eigen jeugd. Je moet nu een basis creëren om over een paar jaar weer naar boven te kunnen kijken. Ik kijk er van buitenaf tegen aan, maar volgens mij doen René Hake en Jan van Halst het goed", meldt hij in gesprek met huis-aan-huis Enschede.

Vonk werd als trainer van FC Twente drie keer derde. De oud-trainer van de Tukkers heeft vertrouwen in de wedstrijd van zondag. Hij ziet FC Twente winnen in de Grolsch Veste. "Je weet niet of de trainerswissel nog een effect heeft, maar kwalitatief heeft Twente zeker een betere ploeg. Maar ja, het gaat niet alleen om kwaliteit, ook om wedstrijdmentaliteit. Mijn voorspelling? 3-1."

twente-053-enschede-twenteinsite-bar

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties