FC Twente Nieuws

Voor altijd een Tukker: Hengeloër kijkt vanuit Maleisië 's nachts naar FC Twente

Voor altijd een Tukker: Hengeloër kijkt vanuit Maleisië 's nachts naar FC Twente

Remco Rademaker uit Hengelo is FC Twente-supporter, maar woont in Kualu Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Daar is hij 'director of rooms' van twee hotels, waarvan één met zes sterren. In Kuala Lumpur is het 's zomers zes uur en 's winters zeven uur later, waardoor hij wedstrijden van FC Twente soms 's nachts moet kijken.

Maleisië is een land in Zuid-Oost Azië dat onder Thailand en boven Indonesië ligt. Het bevalt Rademaker goed in Maleisië. "Ik vind het leven hier relaxter dan in Europa. De mensen zijn vriendelijk en minder gejaagd. Maleisië is heel internationaal. Je kunt hier heel goed voor weinig geld lokaal eten op de hoek van de straat en een stukje verderop voor 100 dollar in een luxe hotel. Het is hier alleen elke dag 35 graden met een hoge vochtigheidsgraad. Dat went nooit als je uit Hengelo komt", vertelt de 33-jarige Rademaker tegenover TC Tubantia.

Ondanks dat het goed bevalt in Maleisië, is Rademaker het mooie Twente niet vergeten. "Ik probeer elk jaar zeker één keer terug te gaan naar Hengelo, waar mijn ouders ook weer wonen. En ik volg FC Twente op afstand, natuurlijk. Als ze tegen PSV of Ajax spelen wordt het hier soms live op tv uitgezonden. Door het tijdsverschil vaak middenin de nacht. Daar blijf ik dan voor op", aldus Rademaker.

Het is in Kuala Lumpur 's zomers zes uur en 's winters zeven uur later, waardoor de avondwedstrijden midden in de nacht vallen. Dat wordt volgende week zaterdag dus opblijven voor Rademaker. Dan ontvangt FC Twente om 21:00 uur Nederlandse tijd Vitesse in De Grolsch Veste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties