FC Twente Nieuws

Voorbeschouwing: FC Twente in eigen huis doorgaans sterk tegen FC Utrecht

Voorbeschouwing: FC Twente in eigen huis doorgaans sterk tegen FC Utrecht

FC Twente neemt het aankomende zondag in eigen huis op tegen FC Utrecht. De aftrap vindt om 12:15 uur plaats in de Grolsch Veste. Van de laatste vijf ontmoetingen tussen beide ploegen in Enschede wist FC Twente er drie te winnen.

De laatste keer dat FC Utrecht naar de Veste kwam, was in september 2017. FC Twente kende destijds een beroerde seizoensstart, maar won met maar liefst 4-0. Tom Boere, Thomas Lam, Luciano Slagveer en Oussama Assaidi kwamen allen tot scoren.

In het seizoen 2016/17 kende het eredivisieduel tussen beide ploegen geen winnaar. Hidde ter Avest zette zijn ploeg in de eerste helft op een 1-0 voorsprong, maar de eindstand werd slechts vier minuten later door Richairo Živković bepaald op 1-1. In hetzelfde seizoen speelde FC Utrecht in de KNVB Beker ook op bezoek bij FC Twente, maar wisten de Utrechtenaren met 1-3 te winnen.

[google]

De twee edities ervoor werden allebei met 3-1 gewonnen door FC Twente. In het seizoen 2015/16 kwamen de goals op naam van Bruno Uvini, Zakaria El Azzouzi en Felipe Gutiérrez. Eén seizoen eerder kwamen Kyle Ebecilio en Luc Castaignos in de Veste tot scoren. Chris Kum hielp FC Twente destijds een handje met een eigen doelpunt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties