FC Twente Nieuws

Voorbeschouwing: FC Twente sterk in de Goffert

Voorbeschouwing: FC Twente sterk in de Goffert

Aankomende zaterdag speelt FC Twente de uitwedstrijd bij NEC uit Nijmegen. Vorig seizoen werd er helaas met 2-0 verloren. Dit seizoen hoopt de ploeg van trainer René Hake op een beter resultaat. De statistieken zijn in ieder geval in het voordeel van de club uit Enschede.

[google]FC Twente staat op een keurige 6e plaats. De Tukkers zijn al acht competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Ook is spits Enes Ünal met acht doelpunt gedeeld topscorer van de Eredivisie en hij is hard op weg om een record te breken. De Nijmegenaren staan met een 15e plek nog net boven de degradatiestreep, maar het gat met de nummer laatst is nog maar 2 punten. De ploeg van trainer Peter Hyballa won ook maar één van de laatste tien Eredivisie-duels. Ook heeft NEC het laagste percentage balbezit van alle clubs dit seizoen, namelijk 40%.

Het wordt de 40e Eredivisie-ontmoeting tussen NEC en FC Twente in de Goffert. FC Twente won van de eerdere 39 ontmoetingen 20 keer. Bij geen enkele andere club won FC Twente vaker buitenshuis in de Eredivisie, dat meldt FC Twente op haar officiële website. Verder verloren de Tukkers negen keer en tien keer eindigde het duel onbeslist. Echter won NEC maar twee van de laatste elf thuiswedstrijden tegen de club uit Enschede. De vooruitzichten zien er dus goed uit voor FC Twente. Er wordt zaterdag om 20:45 afgetrapt in Nijmegen en het duel staat onder leiding van Dennis Higler.

Uitslagen laatste vijf ontmoetingen:
27 januari 2016: NEC - FC Twente 2-0
27 april 2014: NEC - FC Twente 2-5
11 maart 2012: NEC - FC Twente 3-1
27 november 2010: NEC - FC Twente 2-4
6 december 2009: NEC - FC Twente 3-4

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties