FC Twente Nieuws

Voorbeschouwing: FC Twente verliest maar zelden in Zwolle

Voorbeschouwing: FC Twente verliest maar zelden in Zwolle

Aankomende zaterdag gaat FC Twente op bezoek bij PEC Zwolle. De wedstrijd zal beginnen om 19:45 uur. De Tukkers staan na twee rondes nog op nul punten en staan hiermee op een 14e plek in de eredivisie. PEC Zwolle wist de openingswedstrijd van de eredivisie gelijk te winnen met 4-2 van Roda JC. De tweede wedstrijd werd met 1-1 gelijk gespeeld op bezoek bij Sparta Rotterdam. PEC Zwolle staat na twee wedstrijden op een knappe zesde plaats in de eredivisie.

FC Twente en PEC Zwolle troffen elkaar 32 keer sinds de oprichting van FC Twente in 1965. De eerste confrontatie vond plaats in het seizoen 1978-1979. De wedstrijd in het Diekman eindigde in een 1-1 gelijkspel door een doelpunt van Ab Gritter. In 32 wedstrijden wist FC Twente 16 keer te winnen, 13 keer gelijk te spelen en verloor het drie keer.

De grootste overwinning dateert uit het seizoen 1984-1985. FC Twente wist dat seizoen met 6-0 over PEC Zwolle heen te walsen. De doelpunten werden gemaakt door vijf verschillende spelers, Willy Carbo 2x, Martin Koopman, Sánchez Torres, André van Benthem en Jan Sorensen. Op de ranglijst voor de speler die het meest wist te scoren in de onderlinge confrontaties is er een gedeelde eerste plaats. Ab Gritter, Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Luc Castaignos wisten allemaal drie keer te scoren tegen de ploeg uit Zwolle.

[google]Van de afgelopen vijf uitwedstrijden tegen PEC Zwolle wist FC Twente er twee te winnen, twee gelijk te spelen en verloor het slechts één keer. De laatste wedstrijd, op 27 januari van dit jaar, wonnen de Tukkers met 1-2 in het MAC3PARK stadion in Zwolle. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Dylan Seys. In de 49e minuut werd Bersant Celina van het veld gestuurd vanwege het natrappen van de toen nog voor PEC spelende, Danny Holla. Ondanks de rode kaart wist FC Twente de wedstrijd toch nog te winnen door een schitterend doelpunt van Ousamma Assaidi. Het doelpunt werd ingeleid door een fout van PEC keeper Mickey van der Hart. De doelman speelde de bal recht in de voeten van Assaidi, die zag dat de keeper te ver uit zijn doel stond en lobte vanaf grote afstand de bal in de goal.

De wedstrijd word aanstaande zaterdag om 19:45 uur afgetrapt in het MAC3PARK stadion. De scheidsrechter voor dit duel is Ed Janssen. Voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Om kaarten te bestellen klik hier.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties