FC Twente Nieuws

Voormalig aanvaller FC Twente: "Moest voetbalschoenen stelen om te kunnen voetballen"

Voormalig aanvaller FC Twente: "Moest voetbalschoenen stelen om te kunnen voetballen"

In 2012 pikte FC Twente hem op bij De Graafschap. Edwin Gyasi droeg het label van een groot talent, maar kon dit niet waarmaken. In totaal speelde hij zestien wedstrijden in de hoofdmacht van de Tukkers. Momenteel speelt hij voor het Bulgaarse CSKA Sofia. In zijn jeugd moest hij een paar voetbalschoenen stelen om te kunnen voetballen. Zijn ouders konden zich weinig veroorloven.

"In het soort buurt waarin ik opgroeide, had je twee wegen: je gaat links of je gaat rechts, de goede of de slechte kant op", vertelt hij aan Ghana SoccerNet. "Sommige van de jongens waarmee ik opgroeide, zijn niet meer in leven. Het was moeilijk om te overleven."

[google]

"In de buurt golden de wetten van de straat. Er gebeurden veel slechte dingen, maar ik had strenge ouders, mijn vader in het bijzonder", beschrijft Gyasi. "Dat zorgde ervoor dat ik van de straat bleef." Toch won de liefde voor het voetbal het van het ouderlijk gezag. "We hadden geen geld om voetbalschoenen te kopen, dus heb ik ze moeten stelen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties