FC Twente Nieuws

Voormalig FC Twente doelman Hennie Ardesch plotseling overleden

Voormalig FC Twente doelman Hennie Ardesch plotseling overleden

Vandaag ontvingen we het treurige nieuws dat voormalig FC Twente-doelman Hennie Ardesch op 76-jarige leeftijd onverwacht is overleden. De in Enschede geboren Ardesch begon bij EVV Phenix om vervolgens de stap te maken naar Sportclub Enschede. Hij was onderdeel van de allereerste selectie van FC Twente dat in 1965 werd opgericht uit een fusie van Sportclub Enschede en de Enschedese Boys.

Hij speelde in totaal drie seizoen voor de Enschedese club verdeeld over twee periodes (1965-1966 en 1973-1975, red.). Hij keepte naast FC Twente ook voor ADO Den Haag, Golden Gate Gales (Amerika), Go Ahead Eagles en VVV Venlo.

Na zijn voetbalcarrière bleef hij actief voor FC Twente. Ardesch was onder andere keeperstrainer van FC Twente Vrouwen, gaf rondleidingen en was betrokken bij diverse maatschappelijke projecten waaronder De schatkist van FC Twente.

[google]

Het overlijden van Ardesch is hard aangekomen bij clubicoon Eddie Achterberg. "Hennie was nog dagelijks heel actief als vrijwilliger voor de club. Hij was er heel trots op dat hij aan de mensen kon laten zien dat hij bij FC Twente hoorde", zo laat hij weten in gesprek met de TC Tubantia.

We wensen zijn vrouw, familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties