FC Twente Nieuws

Voormalig FC Twente-trainer mogelijke opvolger Blind: "Nog niet genoeg bagage"

Voormalig FC Twente-trainer mogelijke opvolger Blind: "Nog niet genoeg bagage"

Afgelopen zondag werd Danny Blind door de KNVB uit zijn functie gezet. Aanleiding voor zijn ontslag waren de tegenvallende resultaten, waarbij de 2-0 nederlaag tegen Bulgarije de emmer deed overlopen. Hierdoor moet de voetbalbond direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, waarvoor oud-Tukker Erik ten Hag genoemd werd als mogelijke opvolger.

[google]Voormalig FC Twente-trainer Co Adriaanse ziet deze zet echter niet zitten. "Die heeft gewoon nog niet de bagage", vertelt Adriaanse bij Studio Voetbal. "Als hij deze lijn doortrekt, wordt hij misschien in de toekomst wel een goede kandidaat. Nog twee clubs erbij, FC Twente en PSV bijvoorbeeld. Dit met succesvol en goed voetbal, dan is hij pas geschikt voor de KNVB. De bondscoach moet immers de beste van Nederland zijn."

Ten Hag beëindigde in 2002 zijn spelersloopbaan bij FC Twente. Direct daarna ging hij bij de Tukkers aan de slag als hoofd jeugdopleidingen, en werd in het seizoen 2006/2007 kampioen met de A1 van de club. In 2006 ging Ten Hag daarnaast de rol van assistent-trainer bij het eerste vervullen, waarna hij in 2008 de overstap naar PSV maakte.

Foto: Ron Jonker / Sportfoto Oost

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties