FC Twente Nieuws

Voorproefje | Bekijk vanavond de Special: 'Singing Bryan Ruiz'

Voorproefje | Bekijk vanavond de Special: 'Singing Bryan Ruiz'

Bryan Ruiz zou vanavond zomaar eens zijn laatste officiële wedstrijd kunnen spelen. Het clubicoon van FC Twente gaat het om 20:00 uur met Costa Rica opnemen tegen Duitsland. ESPN heeft voor de wedstrijd een heerlijk voorgerecht voor ons in petto, namelijk de Special: 'Singing Bryan Ruiz'. De Special wordt op ESPN 1 uitgezonden.

FC Twente heeft een voorproefje op Twitter gezet, te zien onderaan het artikel. In dit voorproefje zien we Wout Brama, destijds teamgenoot van Bryan Ruiz en nu aanvoerder van FC Twente, praten over een prachtige goal van Ruiz tegen ADO Den Haag. De aanvaller passeerde op werkelijk weergaloze wijze de keeper van de Hagenezen om er 2-1 van te maken. Het was zijn tweede van de middag. FC Twente draaide een 0-1 achterstand om naar 3-1 en werd later in het seizoen voor de eerste en enige keer in de geschiedenis kampioen van Nederland.

Na de Special gaan we Ruiz wellicht voor de allerlaatste keer in actie zien in een officiële wedstrijd. Costa Rica neemt het op tegen Duitsland en moet in ieder geval niet verliezen. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van het resultaat van Japan tegen Spanje. Als Costa Rica wint, moet Japan winnen van Spanje. Bekijk de huidige stand van Poule E onder het voorproefje met Wout Brama.

FC Twente-supporters zullen Ruiz na het WK nog wel een keer zien spelen, mits het wordt uitgezonden op de Nederlandse televisie. Op zaterdag 17 december om 23:00 uur Nederlandse tijd speelt Bryan Ruiz namelijk zijn afscheidswedstrijd. Het duel gaat tussen LD Alajuelense, zijn jeugdclub en de club waar hij zijn carrière gaat afsluiten, en FC Twente, de club waarmee hij ongekende successen behaalde en zelfs landskampioen werd. Of het duel wordt uitgezonden in Nederland, is nog niet bekend. Wel maakte RTV Oost eerder bekend zich hard te gaan maken om de uitzendrechten te verwerven.

Stand Poule E

Land Gespeeld Punten DV DT Doelsaldo
Spanje 2 4 8 1 7
Japan 2 3 2 2 0
Costa Rica 2 3 1 7 -6
Duitsland 2 1 2 3 -1

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties