FC Twente Nieuws

Voorzitter over aanstelling Brüggenwirth: "Paar jaar geleden hadden we dit niet aangedurfd"

Voorzitter over aanstelling Brüggenwirth: "Paar jaar geleden hadden we dit niet aangedurfd"

Zondagavond werd bekend de nieuwe algemeen-directeur van FC Twente bekend. Jan-Willem Brüggenwirth volgt komende zomer Paul van der Kraan op. Brüggenwirth heeft geen ervaring in het voetbal, de club heeft bewust gekozen voor iemand met een commercieel profiel.

"Twee jaar geleden hadden we het nog niet aangedurfd een directeur zonder affiniteit met topsport aan te stellen", begint Dennis Schipper, de voorzitter van de raad van commissarissen, in de TC Tubantia. "Een paar jaar geleden hadden we dit nog niet gedurfd. Maar inmiddels zijn we als organisatie gegroeid, er is bestuurlijke rust."

"De leden van de RvC en Martijn Hoogstoevenbeld (financieel en operationeel directeur, red.) lopen nu al een paar jaar mee", gaat Schipper verder. "En onze technisch directeur Jan Streuer is door de wol geverfd. Met dit team kunnen we dit aan."

Het is voor FC Twente een bewuste keuze geweest om een commerciële man aan te trekken. Schipper geeft aan dat er controle is op financieel gebied. Toch heeft de club nog te maken met een hoge schuld. Deze zal de komende jaren afgelost moeten worden doormiddel van onder andere uitgaande transfers.

[google]

Dat de nieuwe algemeen-directeur niet uit de sport komt, hoeft volgens de vertrekkende Paul van der Kraan geen probleem te zijn. De algemeen-directeur geeft in de TC Tubantia aan dat er immers genoeg clubs worden gerund door een persoon zonder ervaring in de sport.

Ook technisch-directeur Jan Streuer ziet de komst van Brüggenwirth positief tegemoet. "Met een voetbalman op die plek beland je misschien te snel in andere discussies. Als je goede spelers wilt binnenhalen, heb je geld nodig. Voor kwaliteit moet je een transfersom betalen, want je kunt niet blijven teren op transfervrije spelers", begint de TD.

"Wij willen stappen maken, maar dat kan alleen met meer middelen. Belangrijk is in elk geval dat het voetbal altijd leidend is binnen je club. Want je kunt je zaken nog zo goed voor elkaar hebben, als je zondags verliest deugt er volgens veel mensen helemaal niets van de gehele club", besluit Streuer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties