FC Twente Nieuws

Voorzitter Roze Kameraden van Feyenoord op bezoek bij FC Twente

Voorzitter Roze Kameraden van Feyenoord op bezoek bij FC Twente

Ben Meijer-Hof heeft er nog altijd vertrouwen in zijn plannen om de homosupportersvereniging Het Roze Ros op te richten. In januari staat er weer een gesprek gepland met het FC Twente. De club was in eerste instantie niet enthousiast over de plannen van Meijer-Hof, maar blijft wel in gesprek. Deze keer zal Meijer-Hof ook versterking meenemen.

Het gaat om Paul van der Dorst, oprichter en huidig voorzitter van Feyenoord homosupportersvereniging de Roze Kameraden. "Van der Dorst weet wat erbij komt kijken om een roze fanclub op te richten, zijn ervaring komt goed uit", aldus Meijer-Hof in gesprek met Teun Staal van de TC Tubantia.

Enkele maanden geleden heeft Meijer-Hof een Facebook pagina opgericht met als titel Het Roze Ros (dé trots van Twente). Ondanks de vele aandacht in de media bleef een stormloop aan volgers uit. De teller staat op 57 mensen. "Het loopt nog niet storm, nee", vervolgt hij het gesprek.

Een echte vereniging heeft een bestuur met een voorzitter, penningmeester en een secretaris, maar dat kan nog wel even duren. Het gesprek met FC Twente heeft vooral als doel om de vanzelfsprekendheid van homoseksualiteit en diversiteit in de voetballerij op de agenda te krijgen." Dat FC Twente in eerste instantie niet positief reageerde op zijn plannen vindt hij ook niet erg. "We zijn nog steeds in gesprek, daar gaat het om. Ik blijf positief."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties