FC Twente Nieuws

Voorzitter vreest financiële gevolgen bij contractbreuk met Britse financieringsmaatschappij

Voorzitter vreest financiële gevolgen bij contractbreuk met Britse financieringsmaatschappij

[google]Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt voor de nieuwe garantstelling van 8,4 miljoen euro. Tijdens de raadvergadering vanavond laten veel partijen weten FC Twente niet te willen laten vallen en vertrouwen te hebben in het nieuwe bestuur. Voorafgaand aan de vergadering was onder meer FC Twente voorzitter Schutrups aan het woord en verzocht de gemeenteraad om al op 16 februari in te stemmen met een gemeentelijke garantstelling.

Gepland staat dat de beslissing pas zou vallen op 27 februari, maar dan komt FC Twente in de problemen. Op 1 maart moet de club namelijk een lening van 5,5 miljoen euro aflossen van een Britse financieringsmaatschappij. De twee dagen zouden te kort zijn om alle papierwerk of te kunnen handelen. “En dat betekent contractbreuk. Het zal ons niet de kop gaan kosten, maar wel veel geld", aldus de voorzitter van FC Twente.

Of de gemeenteraad akkoord gaat met het verzoek zal later moeten blijken.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties