FC Twente Nieuws

Voorzitter VVCS prijst houding gewilde Zerrouki: "Saboteren is niet de manier"

Voorzitter VVCS prijst houding gewilde Zerrouki: "Saboteren is niet de manier"

Afgelopen zomer werd gevreesd dat Ramiz Zerrouki naar Feyenoord zou gaan. De club deed een eerste bod, maar deze bleek veel te laag voor Jan Streuer. Zerrouki zelf liet uitgerekend na de Europese uitwedstrijd tegen Fiorentina weten ook graag naar Feyenoord te willen. De transfer ging uiteindelijk niet door en Zerrouki toonde begrip voor de keuze van FC Twente.

Hoe anders ging het bij Ajax waar meerdere spelers besloten in staking te gaan toen ze te horen kregen dat ze niet mochten vertrekken. Ook FC Groningen-spits Jorgen Strand Larsen kan zich even niet meer motiveren om op de training te verschijnen toen opnieuw een bod op hem werd afgewezen. Volgens Evgeniy Levchenko, voorzitter van de Vereniging van Contractspelers, moeten zowel spelers als de clubs de contracten respecteren.

"Respecteer dat contract. Het is met volle verstand getekend. Dat geldt zowel voor speler als club. We zien ook dat clubs druk uitoefenen op spelers om een contract te verlengen of een optie te lichten. Als er een probleem is, probeer dan vooral met elkaar te blijven praten. Saboteren is niet de juiste manier", aldus de oud-prof in gesprek met ELF Voetbal.

Hij kijkt dan ook positief naar hoe Zerrouki en FC Twente met elkaar zijn omgegaan afgelopen zomer. "Er zijn meerdere spelers die zich professioneel opstellen. Ramiz Zerrouki van FC Twente bijvoorbeeld. Hij wilde afgelopen zomer naar Feyenoord en Feyenoord wilde hem ook. Maar Twente liet hem niet gaan. Zerrouki respecteerde zijn contract en bleef gewoon trainen. Het is welke keuze wordt gemaakt, zowel door de club als door de speler. Ga je alles op het spel zetten en maak je de relatie kapot? Of ga je op een normale manier met elkaar praten? Zo kun je proberen een oplossing te vinden" besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties