FC Twente Nieuws

Vuckic: "Ik merk dat de automatismen beginnen te ontstaan"

Vuckic: "Ik merk dat de automatismen beginnen te ontstaan"

Haris Vučkić wordt dit seizoen door trainer Gonzalo García voornamelijk gebruikt als centrumspits. De 27-jarige Sloveen is van origine een aanvallende middenvelder, maar de oefenmeester ziet een duidelijke '9' in hem.

"Voor trainers is het heerlijk als je multifunctioneel bent, zelf vind ik het lastig", vertelt Vučkić in gesprek met Peter Wekking van Voetbal International. "Links op het middenveld of centraal in de spits, dat scheelt nog wel. Het moeilijkste vind ik de oriëntatiepunten. Waar bevind ik me in het veld, hoe bewegen mijn medespelers en wat doen de tegenstanders?"

"Van mij vraagt dat in de beginfase van het spelen op een andere positie ontzettend veel focus", vervolgt hij. "Nu ik een wedstrijd of zes, zeven als spits heb gespeeld, merk ik dat de automatismen beginnen te ontstaan. Ik ben niet meer aan het zoeken."

[google]

Vučkić heeft met name genoten van Dušan Tadić afgelopen seizoen. "Hij heeft de beste first touch in de eredivisie. Die eerste touch is belangrijk. Tadic en ik zijn geen geleerde spitsen, je moet op voorhand niet een seizoen met 25 goals van ons verwachten. De toegevoegde waarde zit in aanspeelpunt zijn, meedoen in de eindfase van de aanval. De kwaliteit van de eerste aanname of het doorspelen van de bal is dan essentieel. Daarbij helpt het natuurlijk wel dat je af en toe een goal maakt, zoals nu. Los daarvan: na alles wat ik heb meegemaakt ben ik allang blij dat ik weer wekelijks speel. De positie is ondergeschikt", aldus Vučkić.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties