FC Twente Nieuws

Vuckic openhartig: "Na zelfmedelijden kwam weer licht in het bestaan"

Vuckic openhartig: "Na zelfmedelijden kwam weer licht in het bestaan"

Haris Vučkić is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen bij FC Twente. De Sloveen kende in zijn eerste twee seizoenen in Enschede weinig geluk, omdat hij door veelvuldig blessureleed tot dusver weinig aan spelen toekwam. Vučkić herstelde onlangs van een gescheurde kruisband, wat negen maanden aan revalidatie met zich meebracht.

"Ik ben 27 jaar en mijn ervaring is vooral dat ik al zeven operaties achter de rug heb", vertelt Vučkić in gesprek met Peter Wekking van Voetbal International. In de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-3, red.) kwam de gelegenheidsspits twee keer tot scoren. Vučkić vierde dit door zijn armen te spreiden voor de ogen van Vak-P. "Man, wat had ik dat gemist. De adrenaline, het gevoel dat je ergens bij hoort en er toe doet, de waardering van het publiek. Als je niet voetbalt, vergeten de mensen je heel snel."

Vučkić kijkt dan ook met weinig plezier terug op zijn laatste 'lange periode van absentie'. "Het bericht dat ik opnieuw een lange periode eruit zou liggen kwam als een verschrikkelijke dreun. Maar na het zelfmedelijden kwam er ook al weer wat licht in het bestaan. Iedere week bracht wel iets van progressie met zich mee. De eerste voorzichtige looppassen, de eerste keer de trap af, de dag dat ik de krukken van me af kon werpen…. Er viel toen letterlijk een last van me af, want ik kon me weer zonder hulpmiddelen voortbewegen, voelde me vrij."

[google]

"Twijfels heb ik in die periode niet gehad", voegt de Sloveen toe. "Zes jaar geleden had ik al eens dezelfde zware blessure aan mijn linkerknie en lag ik er ook een jaar uit. Toen was ik nog single en van Netflix had ik nooit gehoord. Ik verveelde me kapot en vooral de onzekerheid was killing. Misschien kan ik wel nooit meer voetballen! Wat moet ik dan? Terug naar school om een vak te leren? Dat soort zaken spookten dagelijks door mijn hoofd. Nu speelde dat helemaal niet. Ik had de ervaring, ik wist exact welke weg ik moest afleggen en welke tegenslagen ik kon verwachten. Ellende loutert, ja. Bovendien deed mijn vrouw een geweldige job. Ze zorgde voor onze twee kinderen en voor mij. Voor drie kinderen dus", aldus Vučkić.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties