FC Twente Nieuws

VVCS waarschuwt de profs: 100.000 euro geboden voor matchfixing

VVCS waarschuwt de profs: 100.000 euro geboden voor matchfixing

De Vereniging van contractspelers (VVCS) heeft de profvoetballers gewaarschuwd. De vereniging roept de profs op om zich niet te laten verleiden om aan matchfixing te gaan doen. Dit werd enkele profs namelijk verzocht via Instagram.

Evgeniy Levchenko, de voorzitter van de vakbond, spreekt de profs toe. "Recentelijk hebben ons meldingen bereikt over Instagram berichten, waarin de ontvanger wordt verzocht om zijn of haar medewerking aan matchfixing. Wellicht ten overvloede wijzen wij op het reglementaire verbod om mee te werken aan matchfixing en de verplichting om dit te melden bij de KNVB", begint Levchenko via de sociale media van de VVCS.

Een van de betreffende Instagram berichten is ook getoond op diezelfde sociale media. "Hoi vriend, op het internet staan match-fixing gerelateerde dingen van jouw team. Bestaat match-fixing daadwerkelijk? Ik vraag het jou omdat ik weet dat je een speler bent."

Vervolgens komt de onbekende geldschieter met een enorm bedrag. "Als het bestaat en jij me de uitslag van de volgende wedstrijd geeft, betaal ik je 100.000 euro per wedstrijd. De betaling is in bitcoins en is niet traceerbaar. Niemand zal het dus weten. Laat het me weten", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties