FC Twente Nieuws

VVV doelman Unnerstall verbonden met FC Twente: "Voor ons dé Nederlandse club"

VVV doelman Unnerstall verbonden met FC Twente: "Voor ons dé Nederlandse club"

Lars Unnerstall was één van de revelaties van het afgelopen seizoen. De Duitse doelman werd door VVV overgenomen van het Duitse Fortuna Düsseldorf waar hij meer supporter was dan doelman. Het toekijken vanaf de zijkant verdiende aardig, maar uiteindelijk koos de 27-jarige doelman bewust voor minder salaris en meer speelminuten. Het heeft de lange doelman geen windeieren gelegd want nog geen jaar later staat hij onder contract bij PSV. Het komende seizoen zal hij echter eerst nog een jaar worden verhuurd aan VVV.

Unnerstall groeide op in het dorpje Uffeln in Noordrijn-Westfalen. Medio 2008 sloot hij aan bij de jeugdacademie van FC Schalke '04 en stond hier in totaal zes jaar onder contract. In deze zes jaar keepte hij 34 wedstrijden in de Bundesliga, 5 keer in de Champions League, 5 keer in de Europa League en 3 keer in de Duitse beker. Vanwege de concurrentie koost hij medio 2014 voor de overstap naar Fortuna Düsseldorf, maar ook hier werd hij niet de vaste nummer één. Na drie seizoenen liep hij uit zijn contract en tekende toch wel verrassend bij VVV.

Veel wist de lange goalie niet van de Nederlandse eredivisie, ook niet over zijn nieuwe club PSV. Bij de familie Unnerstall was FC Twente de Nederlandse club. "FC Twente was voor ons dé Nederlandse club. Dat was net over de grens. Ik heb er met Schalke nog eens tegen gespeeld. Dat was speciaal, maar verder volgde ik de Eredivisie niet echt."

[google]

Kijkend naar het afgelopen seizoen had FC Twente Unnerstall goed kunnen gebruiken. De doelman ontwikkelde zich in tot een zeer belangrijke schakel bij de Venlonaren en uitgerekend tegen het spartelende FC Twente was de goalie afgelopen april de grote uitblinker.

Mocht FC Twente nog een goede doelman zoeken dan liggen er in Duitsland kansen. Volgens Unnerstall is de Bundesliga vol. "Als ik in de Bundesliga had kunnen keepen, dan had ik daarvoor gekozen. Klar. Maar ik ben realistisch en weet: de Bundesliga zit vol. Ik had weer naar de Tweede Bundesliga gekund, maar dan kies ik liever voor de Eredivisie", besluit de goalie in gesprek met Voetbal International.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties