FC Twente Nieuws

Waarde selectie stijgt met 9,6 miljoen euro, Zerrouki maakt grootste klapper

Waarde selectie stijgt met 9,6 miljoen euro, Zerrouki maakt grootste klapper

Na zes speelronden heeft Transfermarkt de waardes van de spelers uit de eredivisie herberekend. Exact twee weken geleden sloot de zomers transferwindow waarin door de Nederlandse clubs maar liefst 661 spelers werden getransfereerd. 217 kwamen vanuit het buitenland naar Nederland, 217 spelers maakten de omgekeerde weg en 227 spelers maakten een binnenlandse transfer.

Een speler die graag een binnenlandse transfer had gemaakt is Ramiz Zerrouki. Hij stond in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord, maar de Rotterdammers bleven steken bij een bod net onder de vijf miljoen euro. Onvoldoende om Streuer aan het twijfelen te krijgen. Terecht, zo blijkt uit de nieuwe waardering van transfermarkt.

De waarde van Zerrouki is gestegen van 3 miljoen euro naar 6,5 miljoen euro. Hiermee is de Algerijns international de duurste eigen speler van FC Twente. De waarde van Tzolis daalde met een miljoen van 9 miljoen naar 8 miljoen euro, maar hij is gehuurd van Norwich City en daarom geen eigendom van FC Twente.

Ook Mees Hilgers en Michal Sadílek stegen flink in waarde, beide met 1,5 miljoen. Het tweetal wordt nu gewaardeerd op 4 miljoen euro. De waarde van Gijs Smal steeg met 1,1 miljoen euro naar 2,5 miljoen euro en de waarde van Cerny van 1 naar 2 miljoen euro. In totaal steeg de waarde van de selectie met 9.675.000 euro.

In totaal stegen 15 spelers in waarde

Waarde selectie stijgt met 9,6 miljoen euro, Zerrouki maakt grootste klapper

Vier spelers in waarde gedaald

Vier spelers daalden in waarde. Brama van 275.000 euro naar 200.000 euro, Van Leeuwen van 300.000 euro naar 200.000 euro, huurling Ugalde van 1,1 miljoen euro naar 900.000 euro en de andere huurling Tzolis van 9 miljoen euro naar 8 miljoen euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties