FC Twente Nieuws

Waarom FC Twente - Go Ahead Eagles een 'grote wedstrijd' is

Waarom FC Twente - Go Ahead Eagles een 'grote wedstrijd' is

Komende zondag speelt FC Twente de laatste thuiswedstrijd voordat het WK in Qatar gaat beginnen. Om 14:30 uur wordt er in eigen huis afgetrapt tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer is aan een uitstekende reeks bezig waarin het al zeven wedstrijden niet verloor.

“Omdat ze thuis spelen zijn ze altijd licht favoriet. Maar de uitslagen van de laatste jaren zijn niet echt in het voordeel van Twente.” De Tukkers verloren de afgelopen vier ontmoetingen met de Eagles namelijk. “Van oudsher is dit natuurlijk ook dé wedstrijd”, zo merkt Van Staa op aan tafel bij de Oosttribune van RTV Oost.

Ook Van Wissing merkt dat op. “Dat merk je vooral in Deventer. En ook wel een beetje bij de oude garde. Zoals Van der Vall en Eddy Achterberg. Die keken altijd uit naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat was echt de oostelijke tweestrijd. Die twee teams die hoorden in de jaren 70 in de subtop, dat was gewoon genieten.”

“Je merkt aan het publiek en de mensen op straat dat er een grote wedstrijd aan gaat komen. Voor mij is het apart. Ik heb namelijk bij beide clubs gewerkt. Mensen spreken me erover aan, aangezien ik bij beide heb gewerkt”, laat Van Staa weten. In Enschede was Van Staa actief als assistent- en interim-trainer. Ook is de 64-jarige Utrechter nog hoofd scouting geweest bij de Tukkers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties