FC Twente Nieuws

Waarom Pusic maar zes wissels op de bank zet in plaats van twaalf

Waarom Pusic maar zes wissels op de bank zet in plaats van twaalf

Maandagmiddag stonden Jong FC Twente en Jong Heracles voor het eerst sinds jaren tegenover elkaar in de beloftencompetitie. De ploeg uit Enschede besloot in tegenstelling tot Heracles om medio 2016 toe te treden tot de voetbalpiramide. Vorig seizoen besloot FC Twente zich weer terug te trekken waardoor de mini-derby weer terug is.

Ted van Leeuwen was nooit voorstander van toetreding tot de voetbalpiramide van de KNVB. Echter was het al besloten toen hij in 2015 voor de eerste keer werd aangesteld als technisch directeur. "Je moet een grote club zijn, met genoeg financiële middelen om mee te doen in de tweede divisie - alleen dan heeft het zin. Maar wij waren al op de weg van de bezuiniging. Het was volstrekt onlogisch om mee te doen."

[google]

Inmiddels is het aantal contractspelers bij FC Twente flink uitgedund. Spelers die niet aan spelen toekomen in het eerste mogen op maandag meespelen met Jong FC Twente. Hierbij heeft FC Twente een soort van prestatiesysteem ingevoerd. Het eerste elftal mag 12 wisselspelers op de bank zetten tijdens een wedstrijd. FC Twente heeft besloten maximaal zes spelers op de bank te zetten.

"Er zitten bij het eerste elftal altijd zes spelers op de bank", vervolgt Van Leeuwen in gesprek met Fardau Wagenaar van de TC Tubantia. "Dat mogen er veel meer zijn, maar wij vinden dat ze hun plek moet verdienen. Jongens die ermee om kunnen gaan om op maandag te spelen en er voor gaan, verdienen eerder een plek in het eerste. Voetbal is een kwestie van keuzes maken, en dit weegt mee."

Foto: Orange Pictures

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties