FC Twente Nieuws

Wagelaar adviseert: "Elk talent wil dan toch in FC Twente 1 voetballen?"

Wagelaar adviseert: "Elk talent wil dan toch in FC Twente 1 voetballen?"

Enkele maanden geleden sloten FC Twente en Heracles Almelo een nieuwe overeenkomst over de voetbalacademie. Voor de komende tien jaar sloegen beide clubs de handen ineen en worden de kosten van de FC Twente / Heracles Academie gelijkmatig verdeeld. Spelersmakelaar René Wagelaar is kritisch op het plan.

"Er hebben nu een paar toptalenten meegetraind, die jongens kunnen straks kiezen tussen Heracles en FC Twente", vertelt Wagelaar bij VoetbalTijd. "Die fifty-fifty is voor de jongens wel goed. Maar als FC Twente nou mensen in dienst neemt die wel aanwezig zijn als er een contract getekend moet worden met een toptalent en niet wegblijven, ben ik ervan overtuigd dat negen van de tien voor FC Twente kiest."

"Waarom?", vervolgt hij. "Top-vier, uitstraling, publiek, achterban. Worden ze niet goed begeleid? Dat was, maar dat komt ook weer terug. Je moet goede mensen aanstellen die dat straks op gaan pakken. Elk talent wil dan toch bij FC Twente voetballen? Maar dan moet je wel zorgen dat je de begeleiding en het plan top voor elkaar hebt. Ik speel toch liever in FC Twente 1 dan in Heracles 1?"

Voormalig FC Twente-scout Jan van Staa ziet dat Heracles in de afgelopen jaren meer stabiliteit heeft ontwikkeld. "Die hebben een inhaalrace gemaakt. Dat kun je jezelf als FC Twente aanrekenen, dat doe je jezelf aan. Bij Heracles hebben ze dat opgepakt, en die hebben het allemaal voor elkaar. Die hebben de rust en de organisatie staat", aldus Van Staa.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties