FC Twente Nieuws

Wagelaar hard voor Vlap: "Laat het eerst eens zien op het veld"

Wagelaar hard voor Vlap: "Laat het eerst eens zien op het veld"

Na de winterstop keert Michal Sadílek hopelijk weer terug bij FC Twente. De middenvelder kampt al lange tijd met oorsuizen en heeft sinds eind augustus geen wedstrijd gespeeld. Als Sadílek honderd procent fit is, is hij een vaste waarde in het elftal van Ron Jans. Ook Ramiz Zerrouki is verzekerd van een basisplaats. Dan blijft er nog één plek over op het middenveld. Moet Sem Steijn de aanvallende middenvelder van FC Twente zijn, of toch Michel Vlap?

De positie van aanvallende middenvelder moet volgens René Wagelaar ingevuld worden door een speler die voor de goal komt en doelpunten maakt. Wagelaar ziet dus liever Steijn dan Vlap. "Vlap moet eruit. Dat heb ik al weken gezegd", vertelt hij bij VoetbalTijd. "Je moet die concurrentie ook hebben", zegt Jan van Staa. "Het zijn verschillende types. Vlap en Steijn kun je niet met elkaar vergelijken. Vlap heeft meer loopvermogen. Steijn moet nog leren in de kleine ruimte, maar hij heeft een neusje in de zestien. Dat is natuurlijk een extra wapen."

Ook clubheld Jeroen Heubach mengt zich in de discussie. "Als je met Steijn speelt, heb je Zerrouki erachter die dat nog kan oplossen. Vroeger had je dat ook met Wout Brama. Vlap is meer een loper, die loopt echt veel. Soms denk ik: waarom lopen ze zoveel? Ze kunnen ook vanuit de positie gaan voetballen. Vlap legt denk ik te veel druk op zichzelf", aldus Heubach.

Wagelaar is duidelijk niet de grootste fan van Vlap. "Het is niet alleen aan de bal. Hij wint geen mannelijke duels, let maar op. Als het erom gaat één tegen één, wint hij niet. Hij heeft geen steekpass, dus zet ook niet een ander voor de goal. Al met al is het gewoon heel matig wat hij laat zien tot nu toe", zegt Wagelaar.

"Hij komt wel vaak in de positie om te scoren, maar dan markeert er iets aan", vertelt Van Staa. "Hij legt inderdaad een bepaalde druk op zichzelf. Dat prijskaartje hangt eraan. Het publiek doet daar ook aan mee. 'Hij mist weer een kans', krijg je dan." Wagelaar zegt dat dat terecht is. Van Staa: "Tuurlijk is dat terecht. Je mag ook wel wat van hem verwachten, maar hij komt er telkens wel. Je zit eigenlijk te wachten op het moment dat hij wel gaat scoren. Hij had al op tien goals moeten staan nu, als je de kansen ziet."

Wagelaar gaat verder met zijn kritiek. "Als je heel druk bent op social media als Vlap en je staat overal bij en bent overal aan het dansen, dan laat het maar op het veld zien. Ik ben van iets minder op de voorgrond. Laten het eerst zien op het veld en dan dat pas doen. Ik heb een neef die bij Reutum 4 zit. Die maakt ook sfeer, maar daar heb ik niks aan", besluit Wagelaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties