FC Twente Nieuws

Wagelaar ziet moeilijkheid in vervangen Zerrouki: "A-opties zo allemaal weg"

Wagelaar ziet moeilijkheid in vervangen Zerrouki: "A-opties zo allemaal weg"

Feyenoord heeft concrete belangstelling voor middenvelder Ramiz Zerrouki van FC Twente. De Algerijns international wil graag naar Rotterdam vertrekken en stapte afgelopen week nog naar de directie van FC Twente om aan te geven dat hij de overstap wil maken. Zerrouki gaat echter niet muiten en blijft wel zijn best doen voor de Tukkers.

Iemand die niet zijn best blijft doen met een transfer in zicht, is Antony van Ajax. Manchester United heeft vergevorderde interesse in de Braziliaanse rechtsbuiten. Daardoor wil Antony niet meer meetrainen en -spelen bij Ajax. "Zerrouki zal hierin zeker stabieler zijn", vertelt René Wagelaar bij VoetbalTijd. "Het zal natuurlijk altijd een klein beetje meespelen, maar ik geloof niet dat het voor de wedstrijd tegen Fiorentina van invloed gaat zijn of hij goed of slecht gaat spelen. Maar dat hij graag wil, dat blijkt wel. Dat heeft hij ook gezegd", zegt de zaakwaarnemer.

Wagelaar denkt dat Feyenoord wacht met het echte onderhandelen met FC Twente om Zerrouki tot de wedstrijd tegen Fiorentina gespeeld is. "Ik denk dat ze netjes wachten tot na die wedstrijd om écht gas te geven. Ik geloof dat ze echt nog wel komen."

Feyenoord ziet Zerrouki als de vervanger van Fredrik Aursnes, die waarschijnlijk binnenkort voor vijftien miljoen euro naar Benfica gaat vertrekken. Voormalig FC Twente-aanvaller Johan Zuidema weet niet of Zerrouki is wat Feyenoord nodig heeft. "Feyenoord denkt dat hij in hun spel en het team past. Arne Slot zal er dus wel druk opzetten om hem te halen. Hij zal er wel kijk op hebben", vertelt Zuidema, die tussen 1973 en 1975 voor FC Twente speelde.

Als FC Twente Zerrouki verkoopt, zal het een vervanger moeten halen. "Heeft FC Twente al wat achter de hand?", vraagt Zuidema zich af. René Wagelaar denkt van wel. "Jan Streuer kennende, zal hij dat wel hebben. Maar hoe later het wordt, hoe moeilijker het wordt. De A-opties zijn zo allemaal weg, dan krijg je de B-opties. Dat is natuurlijk afwachten", aldus de zaakwaarnemer.

FC Twente heeft binnen de selectie in ieder geval nog niet voldoende kwaliteit om Zerrouki te vervangen, zo weet ook Wagelaar. "Staring is denk ik niet goed genoeg voor die plek. Brama is op en Kjolo is een jonge jongen die nog moet groeien. Je hebt op dit moment niet een vervanger die je er zo neer kan zetten." Zuidema beseft dat het dan kortdag wordt voor FC Twente om nog een vervanger te halen.

Wagelaar ziet nog obstakel voor de Tukkers om de 24-jarige middenvelder te vervangen. "De andere clubs weten natuurlijk dat FC Twente straks rond de zeven miljoen euro gaan beuren. Dan vragen de andere clubs ook weer meer geld."

Eerder werden Tijjani Reijnders en Mees Hoedemakers gelinkt aan FC Twente om Ramiz Zerrouki te vervangen. Zij lijken echter beide onhaalbaar. Het nieuwste gerucht gaat over Wouter Burger, die momenteel bij FC Basel speelt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties