FC Twente Nieuws

Wagelaar ziet niks in overname FC Twente: "Blijf nou lekker jezelf"

Wagelaar ziet niks in overname FC Twente: "Blijf nou lekker jezelf"

Vorige week vertelde Chris Woerts dat hij FC Twente zou aanraden bij miljardairs. De marketeer ziet de club in potentie als derde club van Nederland. Jaren geleden klopte Red Bull al eens aan. Toenmalig voorzitter Joop Munsterman voerde gesprekken, maar wees de multinational de deur.

Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa ziet niks in een overname door bijvoorbeeld Red Bull. "Het is natuurlijk geweldig als dat geld binnen gaat stromen. Maar dan ben je overgeleverd aan die sponsor", vertelt hij bij VoetbalTijd. Eddy van der Ley is het met Van Staa eens. "Je geeft een deel van je identiteit weg", zegt hij.

Ook René Wagelaar vindt zo'n overname maar niks. "Kijk naar Fortuna Sittard, hoe het daar gaat. En met Vitesse. Blijf nou lekker Twente zelf." Van Van Staa en Wagelaar hoeft FC Twente ook geen echte Nederlandse topclub te worden. "Je staat nu in de top vijf. Met de achterban en de mogelijkheden die er zijn doe je het toch geweldig?", aldus Van Staa.

Een dergelijke overname is compleet uitgesloten bij FC Twente. In de tijd van zowel Joop Munsterman als Jan van Halst werd Red Bull al de deur gewezen. Ook Paul van der Kraan, die momenteel de algemeen directeur van FC Twente is, ziet niks in zo'n overname. Twee jaar geleden zei hij er het volgende over. "Dat is totaal uitgesloten. Het past niet in Twente en het past niet in een regio waar de binding tussen de club en de achterban zo sterk en zo groot is. Dan moet er wel heel veel gebeuren en zover zijn we bij lange na niet. Dus ik sluit het uit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties