FC Twente Nieuws

Wagenaar verwachtte meer van terugkeer Niemeyer: "Niks van teruggezien"

Wagenaar verwachtte meer van terugkeer Niemeyer: "Niks van teruggezien"

FC Twente nam onlangs afscheid van technisch directeur Ted van Leeuwen en trainer Gonzalo García. Ook Peter Niemeyer, die aan het begin van het seizoen aangesteld werd als assistent van laatstgenoemde, mocht eveneens vertrekken.

"Niemeyer is wel een jongen van de club", vertelt journalist Fardau Wagenaar bij de podcast van de TC Tubantia. "Hij heeft bij FC Twente veel goede dingen gedaan, in een periode nog voor het grote succes. Ik had er eigenlijk wel meer van verwacht. Ik vond het leuk dat hij terugkwam, hij was vroeger een vrolijke en enthousiaste jongen. Hij stond toen met Ramon Zomer in de verdediging. Maar ik heb daar niks meer van teruggezien sinds zijn terugkeer."

"Niemeyer is nog geen trainer", reageert collega Leon ten Voorde. "Hij is nog zoekende, van wat hij later in de voetballerij wil gaan doen. Hij heeft een tijdje geleden gezegd dat de functie van Ted van Leeuwen hem ook wel ambieert. Hij is op het veld gezet terwijl hij nog nooit een elftal heeft getraind. Ook voor García was het de eerste keer. Dat is geen gelukkige samenstelling van de selectie geweest. Het gaat om balans in de groep."

[google]

Volgens Ten Voorde was Niemeyer 'heel onzeker'. "Hij heeft jarenlang een geweldige carrière in de Bundesliga gehad. Voor een speler met zijn kwaliteiten heeft hij het top gedaan. Maar trainer zijn is een vak, een ervaringsvak. Hij is daar veel te vroeg neergezet, terwijl hij daar niet klaar voor was. Dat is niet erg, maar FC Twente 1 is geen leerschool", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties