FC Twente Nieuws

Wantia: "Volgens mij zijn de Calimero's deze week naar Enschede verhuisd"

Wantia: "Volgens mij zijn de Calimero's deze week naar Enschede verhuisd"

FC Twente ging vrijdagavond met 2-3 onderuit tegen Heracles Almelo. Na afloop van het duel was VAR Clay Ruperti vooral onderwerp van gesprek. Op aanraden van de videoscheidsrechter keurde arbiter Jochem Kamphuis onder andere het doelpunt van Javier Espinosa af, die de 2-0 leek te maken. Journalist Nico Wantia kan zich niet vinden in de kritiek op de arbitrage.

"Ik dacht altijd dat de Calimero's uit Almelo kwamen, maar volgens mij zijn ze deze week naar Enschede verhuisd", vertelt Wantia bij de podcast van De Oosttribune. "Dat gepiep over die VAR. Bij de afgekeurde goal kwam de bal gewoon op de arm. Je kunt erover discussiëren of het een goede regel is, maar zo is het nou eenmaal. Dan moet je als VAR zijnde ingrijpen."

Voorafgaand aan de 1-2 ging Heracles-verdediger Mats Knoester op de voet van zijn tegenstander staan. "Daar tussendoor hadden Bijen en Drommel de bal nog en kopte Busquets een bal weg", vervolgt Wantia. "Hoever moet de VAR dan terugkijken voor er een keer een overtreding gemaakt is? Dat vond ik dus ook een terechte beslissing."

[google]

Wantia heeft zijn twijfels over het moment diep in de blessuretijd, waarbij verdediger Dario Van den Buijs binnen de zestien de bal met de hand zou hebben gespeeld. "Ik vond het op de beelden lastig te zien. Het kon ook best de rug zijn geweest. Aburjania was de enige die protesteerde. Als het echt hands was, hadden er wel tien van FC Twente de hand opgestoken", besluit hij.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties