FC Twente Nieuws

Wat wordt de impact van het coronavirus op de seizoenkaartverkoop?

Wat wordt de impact van het coronavirus op de seizoenkaartverkoop?

De kans is volgens diverse virologen groot dat er in 2020 geen supporters meer plaats mogen nemen in het stadion. De kans op het overdragen van het virus in stadions is groot omdat het houden van anderhalve meter nagenoeg niet uitvoerbaar is. Het is een groot probleem voor alle clubs en dus ook voor FC Twente.

FC Twente zelf gaat ook uit van dit doemscenario en maakte zelf al de rekensom dat als er tot en met december 2020 geen supporters meer welkom zijn in de Veste, het te maken krijgt met een inkomstenverlies van 10 miljoen euro.

Inmiddels wordt er ook gesproken om slechts een deel van de supporters toe te laten in de stadions. Op deze manier komt er toch nog iets geld binnen bij de club. Hou anderhalve meter afstand van elkaar, draag een mondkapje en vlieg elkaar dus niet in de armen als er een doelpunt valt. FC Twente heeft nog geen berekening gemaakt, maar de buren uit Almelo schatten dat ze zo'n 20% van het stadion 'veilig' kunnen vullen. Of dit ook uitvoerbaar is?

[google]

Als virologen en de club er nu al vanuit gaan dat er in 2020 waarschijnlijk geen supporters meer de stadions in mogen, wat is dan de invloed op de verkoop van de nieuwe seizoenkaarten? Een deel van de supporters zal ten alle tijden verlengen, ook als ze weten dat ze er misschien maar de helft van de wedstrijden voor terugkrijgen. Echter zal dit niet gelden voor het overgrote deel van de 21.000 jaarkaarthouders.

Van der Kraan liet vorige week via een update weten alles klaar te hebben staan om de verkoop van de nieuwe seizoenskaarten te starten. Maar wat is in deze situatie wijsheid? Direct starten met de verkoop met het risico dat de stadions leeg blijven en het geld teruggestort moet worden? Het aanbieden van een halve seizoenskaart? Of misschien toch uitstel? De club staat opnieuw voor een grote uitdaging.

[totalpoll id="150167"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties