FC Twente Nieuws

Weer een 'Twente-trainer' in beeld bij Heracles: Gaan de supporters er weer voorliggen?

Weer een 'Twente-trainer' in beeld bij Heracles: Gaan de supporters er weer voorliggen?

Eerder dit seizoen werd René Hake ontslagen als hoofdtrainer van FC Utrecht. Hij werd vorig seizoen aangesteld als vervanger van John van den Brom en bewees daarmee dat zijn keuze voor Jong FC Utrecht in 2019 de juiste is geweest. Het avontuur duurde 15 maanden alvorens hij weer aan de kant werd gezet vanwege mindere resultaten.

Afgelopen zondag zat de oefenmeester op de tribune bij Heracles, en dat voedt gelijk de geruchten dat hij de opvolger moet gaan worden van Frank Wormuth. Eerder werd ook al Fred Rutten gelinkt, maar die heeft inmiddels gekozen voor een rol als assistent-trainer onder Van Nistelrooij bij PSV.

Leon ten Voorde denkt dat Hake wel een geschikte trainer is voor de Almeloërs. "René is gewoon een goede trainer. Zijn ploegen zijn altijd heel goed georganiseerd en zijn tactisch altijd heel goed. Bij FC Twente heeft hij meegelopen met goede trainers en heeft alle facetten van het trainersvak doorlopen. Hij is hoofd jeugdopleidingen geweest, assistent-trainer, trainer van het tweede elftal én hoofdtrainer."

"Je weet het natuurlijk nooit hè. Er moet ook een match zijn met de club en de supporters, dat weet je nooit van tevoren. Maar op voorhand zou Renè Hake een prima kandidaat zijn voor Heracles."

Echter heeft ook Hake, net als Rutten, een geschiedenis bij FC Twente. Gaan de supporters dat accepteren? Toen de link met Rutten werd gelegd dook er plots een spandoek op dat de trainer niet welkom zou zijn in Almelo. "Als je je als clubleiding daardoor laat leiden, dan ben je eigenlijk niet capabel om een club te leiden. Hake komt uit Drente, heeft een blauwe maandag bij FC Emmen gespeeld en is daarna bij FC Twent terecht gekomen. Als een clubleiding zich laat leiden door sentimenten dan ben je de knip voor de neus niet waard.

Zouden ze eerder Hake accepteren dan Rutten? "Rutten is meer gelieerd dan Hake. Die heeft er ook gespeeld dus dat is wat anders. Maar dan nog. Een club moet gewoon een trainer zoeken waarvan ze denken: die past bij ons en gaat ons verder brengen. Of die nou drie of zes jaar bij FC Twente heeft gewerkt. Ik denk als FC Twente een nieuwe trainer nodig had, Wormuth ook op het lijstje was gezet. Zo hoort het ook", besluit de clubwatcher bij de Ballen Verstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties