FC Twente Nieuws

Wegduiken voor de bal kost punten: "De spelers doen het niet expres"

Wegduiken voor de bal kost punten: "De spelers doen het niet expres"

Dit seizoen hadden de spelers van FC Twente enkele doelpunten kunnen voorkomen als ze zich niet hadden weggedraaid en zich vol voor de bal hadden gegooid. Het overkwam Pierie, Dumic en ook Roemeratoe. Als de spelers iets meer bravoure hadden getoond had FC Twente waarschijnlijk minder punten verspeeld.

Ook de technische staf heeft het geconstateerd en ging het gesprek aan met de selectie. "Maar we hebben er deze week geen training aan besteed hoor", zo vertelt Jans in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

"Je moet natuurlijk een bal ten koste van alles willen blokkeren, daar hebben we het over gehad, maar de spelers doen het niet expres. Het is een eerste reactie." Het overkwam Jans zelf ook al eens als speler. "Iedereen die heeft gevoetbald of nog voetbalt, reageert zo wel eens in een reflex. Het is mij als voetballer ook wel eens overkomen.”

Iedere speler zit anders in elkaar en het is dan ook lastig om een karakter van een speler te veranderen. "Sommige spelers gooien zich met een ware doodsverachting voor een schot. Wij hebben op sommige posities spelers die wat meer oog hebben voor de schoonheid van het spel dan ze iets afbreken", zo besluit Jans het onderwerp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties