FC Twente Nieuws

Wegvallen sterspeler Martens biedt kansen voor Twente-aanvaller bij Oranje

Wegvallen sterspeler Martens biedt kansen voor Twente-aanvaller bij Oranje

Na de interlandbreak voor de heren, is het nu tijd voor de interlandbreak van de vrouwen. Voor de Oranje Leeuwinnen staan er twee wedstrijden op het programma; de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en een vriendschappelijke ontmoeting tegen Japan.

Komende vrijdag staat de belangrijkste wedstrijd op het programma, de uitwedstrijd tegen Tsjechië. Nederland is koploper in de poule, maar verspeelde in september in eigen huis al twee punten tegen de Tsjechen. De ploeg van bondscoach Mark Parson is dus gewaarschuwd.

De bondscoach kreeg eind vorige week slecht nieuws. Basiskrachten Lieke Martens (Barcelona), Aniek Nouwen (Chelsea), Jackie Groenen (Manchester United) en Sisca Folkertsma (Bordeaux) zijn allemaal niet inzetbaar. "Natuurlijk is dat jammer, maar zo gaat dat soms in voetbal. Ik zie dat als een uitdaging. Nu krijgen andere speelsters de kans om zich te laten zien", zo vertelt hij in gesprek met Trouw.

Door het wegvallen van Lieke Martens is de kans aanwezig dat Renate Jansen eindelijk een keer mag gaan starten als basisspeler. "Je moet je rol accepteren. Maar ik doe er alles aan om te laten zien dat ik ook in de basis kan starten." Haar teamgenoot bij FC Twente Kika van Es zit normaliter naast haar op de bank. "We zitten in hetzelfde schuitje, maar we hebben allebei nog de motivatie en ambitie om door te gaan."

In totaal heeft de bondscoach 23 speelsters opgeroepen waarvan 12 uit de Eredivisie Vrouwen. De helft daarvan is afkomstig van FC Twente waarmee de club hofleverancier is. Naast de routiniers Jansen (30) en Van Es (30) zijn ook de jongelingen Daphne Domselaar (21), Marisa Olislagers (21), Kerstin Casparij (21) en Caitlin Dijkstra (22) opgeroepen. Volgens Jansen een goed signaal. "Wij zijn bij FC Twente veel bezig met het opleiden van jonge meiden en dat is nu ook te zien bij Oranje."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties