FC Twente Nieuws

Wehmeyer mag tot de winterstop niet spelen voor FC Twente

Wehmeyer mag tot de winterstop niet spelen voor FC Twente

Sinds FC Twente en Heracles de academie op gelijkwaardige basis runnen, zijn er al een flink aantal spelers gecontracteerd door FC Twente. Jayden Oosterwolde was medio 2020 de eerst en hij heeft na twee jaar de stap gemaakt naar het Italiaanse Parma. De laatste die tekende is Sander Sybrandy. De aanvaller tekende tot 2025 met een optie voor nog een extra seizoen.

Ook Lucas Everink, Max Bruns, Thijs van Leeuwen, Daan Rots, Casper Staring, Sam Karssies en Mats Rots maakten de overstap van de Academie naar FC Twente. Het aantal spelers dat de overstap maakten naar Heracles is beduidend minder.

De eerste was Rohad Agca, maar die heeft Heracles inmiddels alweer verlaten. Daarna volgden onder ander Timo Jansink, Chiel Olde Keizer en Sem Scheperman. De kans is aanwezig dat binnenkort opnieuw een speler de overstap maakt van de Academie naar Heracles. Het betreft Lasse Wehmeyer.

De 20-jarige Duitse aanvallende middenvelder speelt al sinds 2013 in de jeugdopleiding en maakte afgelopen vrijdag bij Heracles zijn debuut in het betaald voetbal. Hij mocht vier minuten voor het eindsignaal invallen in de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Dit heeft ook gevolgen, want hij mag nu tot de winterstop niet uitkomen voor FC Twente. Wehmeyer speelde eerder dit jaar nog mee bij FC Twente tijdens een oefenwedstrijd in en tegen sc Heerenveen (3-4 winst).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties