FC Twente Nieuws

Wekking: "Verwachtingspatroon supporters is veel hoger dan de realiteit"

Wekking: "Verwachtingspatroon supporters is veel hoger dan de realiteit"

Peter Wekking van Voetbal International was afgelopen zaterdag aanwezig in de Grolsch Veste. Hier zag hij net als de andere 27.000 aanwezigen hoe FC Twente verdiend met 2-0 won van AZ, de nummer twee van de eredivisie. In gesprek met zijn collega blikte hij terug op deze bijzondere wedstrijd.

De eerste vraag die hij kreeg was hoe de overwinning werd ontvangen door de supporters van FC Twente "Jubelend en juichend. Een kolkend stadion eigenlijk al vanaf de eerste minuut. Er is natuurlijk ontzettend veel gebeurd met Sander Boschker en Wout Brama in de hoofdrol, en dan is het mooi om te zien dat de ploeg in deze wedstrijd dermate veel los maakt en het publiek op het einde zowel de naam van Wout Brama als die van Sander Boschker scandeerden. Zo van: Wij kiezen niet. Het zijn voor ons twee spelers die onlosmakelijk verbonden zijn met het kampioenschap van 2010. Dat was eigenlijk de wijze waarop die overwinning begroet werd. Zeer positief en FC Twente had dat ook nodig."

"De reactie komt natuurlijk ook door de 2-0 overwinning op AZ", zo vervolgt Wekking zijn verhaal. "AZ is een kampioenskandidaat en dat geeft natuurlijk al extra lading. Maar ook de manier waarop FC Twente speelde heeft veel losgemaakt bij de mensen. Dit is wat ze willen zien. Een ploeg die hard werkt, vecht voor elkaar en bij vlagen ook nog prima voetbal laat zien. Het is dus vooral ook de gewaagdheid van de overwinning die voor die euforie zorgde."


[google]

"Vergeet niet dat FC Twente een ploeg is die uit de eerste divisie komt, het financieel nog steeds heel moeilijk heeft en nu weer met degradatiezorgen te maken heeft. Als deze club weer naar beneden gaat naar de eerste divisie dan staat wederom het voortbestaan op het spel. De euforie bestond dus ook uit collectieve opluchting.

Ook de anti-Ted spandoeken kwamen aan de orde. Volgens Wekking leven de supporters van FC Twente nog teveel in het verleden. "FC Twente is niet gewend om promovendus te zijn, maar gewend om in de top mee te spelen. De realiteit is dat FC Twente in sportief opzicht een paar jassen uit heeft gedaan, maar dat besef is nog steeds niet bij iedereen ingedaald. Hier staat een prachtig stadion en ook tegen AZ zaten er weer 27.000 mensen. Aan de buitenkant is het nog altijd een grote club, maar aan de binnenkant is dat niet meer het geval. Maar dat is voor de mensen nog altijd lastig om te accepteren dus dat verwachtingspatroon is veel hoger dan de realiteit."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties