FC Twente Nieuws

Wieffer liet Champions League voetbal schieten voor Feyenoord

Wieffer liet Champions League voetbal schieten voor Feyenoord

Mats Wieffer verbaasde afgelopen zomer vriend en vijand toen hij na de promotie met Excelsior de transfer maakte naar Feyenoord. De uit Borne afkomstige middenvelder tekende een vierjarig contract tot de zomer van 2026. Het is een hard gelag voor FC Twente waar hij onder Ted van Leeuwen en Gonzalo Garcia naar de uitgang werd gedreven.

Bij Feyenoord werd hij herenigd met Marino Pusic, de trainer die hem bij FC Twente liet debuteren in het betaald voetbal. "Marino heeft me in de uitwedstrijd bij TOP Oss laten debuteren in het betaalde voetbal. Het seizoen erna kwam Garcia en toen mocht ik niet meer meetrainen. Mijn band met Marino is altijd prima geweest", zo vertelt hij in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Het begin bij Feyenoord was lastig, want Wieffer liep direct een enkelblessure op. Zijn buitenband was afgescheurd en ook in de binnenband zat een scheurtje. "Net op het moment dat het begon te wennen, overkwam me dat." Inmiddels is hij weer volledig fit, maar veel speelminuten heeft hij nog niet gekregen. 57 in totaal waarvan 41 in de Europa League en 16 in de competitie.

Het had echt niet veel gescheeld of Wieffer had helemaal niet bij Feyenoord gespeeld. Analist Kees Kwakman liet tijdens de play-offs al doorschemeren dat de Tukker naar het buitenland zou gaan. Dat klopte deels want Wieffer was inderdaad in gesprek met een Belgische club. "Ik was al ver met Union (Royale Union Saint-Gilloise) uit Brussel, dat vorig seizoen heel lang bovenaan heeft gestaan in België. Als Feyenoord anderhalve week later was geweest, had ik daar gezeten." Royal werd tweede en speelde daardoor in de voorronde van de Champions League. Hierin werd het uitgeschakeld door Rangers FC.

Komend weekend zal extra gebrand zijn om speelminuten te maken voor Feyenoord. Dan komt namelijk zijn oud-werkgever FC Twente op bezoek in de Kuip. De aftrap is zondagmiddag om 14:30 uur. Dennis Higler is door de KNVB aangesteld als de scheidsrechter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties