FC Twente Nieuws

WK 2027 naar de Grolsch Veste? Gemeente Enschede moet een keuze maken

WK 2027 naar de Grolsch Veste? Gemeente Enschede moet een keuze maken

Enschede is één van de steden die graag als speelstad willen fungeren bij het WK 2027. Het is dan exact tien jaar na het EK 2017 toen de Oranje Leeuwinnen in een oranje gekleurde Grolsch Veste de Europese titel in de wacht sleepte. Er is inmiddels een oriënterend gesprek geweest, zo vertelt wethouder Niels van den Berg.

Nederland, België en Duitsland hebben zich kandidaat gesteld om samen het WK 2027 te organiseren. D66-raadslid Linsey van der Veen noemt Enschede de hoofdstad van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Dit vanwege de successen van FC Twente Vrouwen. Van den Berg heeft al in april een eerste gesprek gehad met de KNVB.

Toch is het nog niet zeker dat Enschede zich ook aan gaat melden als speelstad. Ondanks alle positieve punten zijn er ook een aantal negatieve te benoemen. Het kost veel geld en er gaan veel uren van ambtenaren inzitten. Volgende week zal worden besloten of Enschede zich aan gaat melden of niet.

Als de gemeente zich beschikbaar stelt betekent dit niet automatisch dat Enschede ook een speelstad gaat worden. Inmiddels is de KNVB druk bezig met een plan om de FIFA te overtuigen het WK 2027 naar Nederland te halen. Er is ook steun vanuit de regering dat vier jaar geleden al achter het plan ging staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties