FC Twente Nieuws

Woerts raadt FC Twente aan bij miljardairs

Woerts raadt FC Twente aan bij miljardairs

Het gaat steeds beter met het Nederlandse voetbal. Vorig jaar kende Nederland een ongekend Europees seizoen, waardoor het land er op de coëfficiëntenlijst goed voorstaat. Toch vind zakenman en sportmarketeer Chris Woerts het nog allemaal niet genoeg. Hij ziet echter wel de potentie van Nederlandse clubs, waaronder FC Twente.

"Zowel de transferwaarde van spelers als de Europese inkomsten en de binnenlandse mediarechten blijven achter bij die van andere landen. Daar zit voor externe investeerders een groot opwaarts potentieel", vertelt Woerts in gesprek met Sport & Strategie.

Vooral in FC Twente ziet de zakenman grote potentie. "Als morgen een miljardair aanklopt die zegt: wie raad je me na Feyenoord nog meer aan, dan zou ik blind FC Twente aanbevelen. De club heeft álles – een hondstrouwe aanhang, een grote business community en een mooi stadion – om na Ajax en PSV de derde club van Nederland te worden", aldus Woerts.

"In potentie is FC Twente zelfs groter dan PSV. PSV heeft alleen het geluk van de sterke industrie in Eindhoven en de miljardairs daar die ze zich aan de club hebben verbonden. Ook FC Twente is baas in eigen huis en daarom heel aantrekkelijk voor investeerders. De club heeft een achterban tot in Duitsland. Bij Twente eten iedere wedstrijddag 2400 mensen een commercieel diner, bij Feyenoord 250. Dat is een heftig verschil", besluit Woerts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties