FC Twente Nieuws

Zaakwaarnemer Noa Lang woest en raadt spelers aan niet meer in actie te komen

Zaakwaarnemer Noa Lang woest en raadt spelers aan niet meer in actie te komen

Woensdag liet de KNVB weten dat de deadline om de lopende competitie af te maken is verlengd van 30 juni naar 3 augustus. Hiermee volgt de Nederlandse voetbalbond het advies van de UEFA dat woensdag overleg had met de 55 aangesloten bonden. Zaakwaarnemer Ron Jansen is kwaad en raadt zijn spelers aan niet te gaan voetballen.

"Ze zijn knettergek. Hoe naïef ben je? Er is geen sportieve, gerechtvaardigde manier om de competities uit te spelen. Wel een economische, maar op dit moment kost alles geld, hoor", aldus Jansen in gesprek met RTL Nieuws.

"De UEFA en FIFA? Zijn niet van deze wereld, die hebben geen idee. Vanwege het virus kunnen groepstrainingen helemaal niet plaatsvinden. En die heb je toch echt nodig om je voor te bereiden op wedstrijden. Bovendien zijn sommige spelers per 1 juli weg, omdat hun huidige contract dan is afgelopen, of ze hebben al ergens anders getekend."

[google]

Jansen raadt zijn spelers, waaronder Ajax-huurling Noa Lang, dan ook af om nog in actie te komen. "Zo veel als dat in mijn macht ligt. Dan kan het op werkweigering worden gegooid en een rechtszaak worden. Maar als een speler echt niet durft, omwille van zijn gezondheid en die van zijn naasten? Welke rechter gaat hem veroordelen? Welke bond of club gaat hem een boete geven?"

"En wordt dan van de andere spelers verwacht dat ze de wedstrijdjes in die bizarre omstandigheden even uitspelen en ook nog winnen? Joh, ik kan een heel filmscript schrijven van hoe volstrekt onuitvoerbaar dit scenario wordt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties