FC Twente Nieuws

Zaakwaarnemer wil dat spelers salaris inleveren: "Inleveren en je mond houden"

Zaakwaarnemer wil dat spelers salaris inleveren: "Inleveren en je mond houden"

De voetbalwereld ligt nu al enkele weken stil en daar gaat de komende tijd ook geen verandering in komen. Door het stilleggen van de competitie lopen de clubs veel inkomsten mis, maar moet het wel de salarissen doorbetalen van het personeel. Hoe langer de huidige situatie aanhoudt hoe groter de kans dat er clubs in de financiële problemen gaan komen.

Als het aan de Nederlandse zaakwaarnemer Rob Jansen ligt dan moet er steun komen voor de clubs die dreigen om te vallen. Hij doet dan ook een oproep aan spelers en bonden. "In Italië zie je al dat bekende spelers inleveren op hun salarissen. Laten alle topspelers wereldwijd dat doen. Ze verdienen genoeg, even wat minder lijkt me geen enkel probleem. Luister, ik praat over de toppers met miljoenensalarissen. Niet over de spelers uit de eerste divisie, die van een paar duizend euro hun gezin moeten onderhouden."

"Voor heel veel clubs en spelers is er niks meer", vervolgt een bezorgde Jansen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daarom moeten degene die heel veel hebben dat oplossen. Het mag nu niet meer gaan om geld en ego's, maar om hulp. Dus inleveren en je mond houden, voordat niemand meer iets heeft."

"Ik maak onderdeel uit van de wereld waarin het om miljoenen gaat. En de spelers die ik begeleid verdienen vaak die miljoenen. Maar ik heb een mening en die heb ik altijd gehad. Samen moeten we nu oplossingen vinden en er voor zorgen dat niemand meer verdriet heeft. En de salarissen in mijn eigen vakgroep mogen ook worden opgeschort. Als één van mijn spelers over kortingen begint te zeuren zeg ik: mond houden en je diep schamen. Kom op zeg!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties