FC Twente Nieuws

Zaakwaarnemers woest op de FIFA en stappen naar de rechter

Zaakwaarnemers woest op de FIFA en stappen naar de rechter

De FIFA heeft afgelopen september aangekondigd dat het de vergoedingen voor makelaars bij transfers aan banden wil leggen. De Fédération Internationale de Football Association wil dat er nog maar maximaal 3% van de opbrangst gaat naar de zaakwaarnemer van een speler of kopende club. Het percentage van de makelaar van de verkopende club wil de FIFA beperken tot maximaal 10%.

Het deed binnen Europa veel stof opwaaien bij zaakwaarnemers die nu de tegenaanval kiezen. Alvorens de FIFA met de nieuwe maatregelen naar buiten komt stappen diverse zaakwaarnemers nu al naar de rechter. Duitsland en Engeland lopen voorop en in België en Zwitserland worden al voorbereidingen getroffen om naar de rechter te stappen. De makelaars willen op deze manier te weten komen of de plannen van de FIFA niet in strijd zijn met de wetgeving in hun land.

De Haagse zaakwaarnemer Rob Jansen is zich ook nog aan het verdiepen in de materie. Eén ding is duidelijk en dat is dat hij de strijd aan wil gaan met de FIFA. "De FIFA slaat de plank mis. Ze hebben zelf de regels afgeschaft. Iedereen die drie zinnen Nederlands spreekt, mag nu een speler begeleiden. De ellende neemt toe, dat zien wij ook. Nu gaan ze een hele beroepsgroep eenzijdig regels opleggen."

[google]

"Wij willen er samen uitkomen, maar die tijd is voorbij. Ze hebben ons te vaak genegeerd. We willen als serieuze partij aan tafel zitten, maar worden in de maling genomen", zo besluit Jansen het gesprek met Yorick Groenewegen van het AD.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties