FC Twente Nieuws

Zekhnini keert nationaal elftal de rug toe: "Het is nu genoeg geweest"

Zekhnini keert nationaal elftal de rug toe: "Het is nu genoeg geweest"

Rafik Zekhnini sloot in de afgelopen interlandperiode aan bij Noorwegen onder 21. De vleugelaanvaller kreeg echter geen speelminuten van bondscoach Leif Gunnar Smerud en keerde teleurgesteld terug bij de selectie van FC Twente. Zekhnini is niet te spreken over de gang van zaken binnen het nationale elftal.

"Ik vind dat het nu genoeg geweest is", vertelt Zekhnini in gesprek met het Noorse VG. "Zolang Smerud hier de trainer is, ben ik niet beschikbaar voor het nationale elftal. Smerud zegt het ene en voert vervolgens het andere uit. Hij praat om zichzelf heen. We zijn tien dagen lang bij elkaar geweest en ik heb niet één gesprek met hem gehad. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt."

"Wat elke keer terugkomt is dat de nadruk ligt op prestaties tijdens de training", vervolgt de Noor. "Maar we zien al op de eerste of tweede dag wie er speeltijd krijgt. Het demotiveert je, en je krijgt niet de kans om je te laten zien. Het gaat al lange tijd zo en het is slecht voor de band tussen spelers. Ik ben niet de enige die er zo over denkt."

Zekhnini is tevens niet tevreden over het niveau op de training. "We trainen niet genoeg en we richten ons voornamelijk op verdedigen, ongeacht welk team we treffen. Tegen Nederland hadden we voorspeld dat we zouden verliezen. Hoe moeten we ons dan als team ontwikkelen?"

[google]

Teamgenoten Tobias Heintz en Dennis Johnsen steunen Zekhnini. "Smerud vertelde ons dat er niet één, maar twee teams binnen de groep zijn. We hadden een flinke discussie op het vliegveld met een lange reis in het verschiet. Wij willen niet in zo'n omgeving groot worden. We hebben verandering nodig. Ik zeg niet dat Smerud een nutteloze trainer is, maar hij heeft te veel wrijving veroorzaakt. Ik voel me er slecht door, want het is leuk om voor je land uit te komen", aldus Zekhnini.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties