FC Twente Nieuws

Zerrouki: "Ben er nog steeds niet overheen en weet niet of dat nog komt"

Zerrouki: "Ben er nog steeds niet overheen en weet niet of dat nog komt"

In de tweede helft van het seizoen 2020-2021 brak Ramiz Zerrouki definitief door bij FC Twente. De middenvelder moest even wachten op zijn kans, maar toen die kans zich voordeed, pakte hij hem met beide handen aan. Door zijn goede prestaties kwam hij al snel in beeld bij het Algerijnse nationale elftal. Daar is hij nu een vaste basisspeler.

"Dat is een mooie jongensdroom", vertelt Zerrouki bij de rubriek 'Licht uit, spot aan' op het YouTube-kanaal van FC Twente. "Alles is nieuw, het komt allemaal op je af. Daar moet je mee dealen. Je moet jezelf ook zien te redden, natuurlijk. Het is een andere cultuur met een andere taal. Het is niet zoals hier in Nederland, het is overal anders. Maar ik moet zeggen dat ik vanaf het begin fantastisch ben opgevangen. Het is één grote familie, dat is prachtig om mee te maken en om onderdeel van uit te mogen maken."

Was het niet onwerkelijk om met grote spelers als Riyad Mahrez van Manchester City op het veld te staan? "Ja, zeker. Vooral omdat het in die periode allemaal heel snel ging. Dat maakte het uiteindelijk nog mooier en is alleen maar beter voor mijn ontwikkeling geweest", aldus de 24-jarige middenvelder.

Helaas wist Algerije zich niet te plaatsen voor het WK in Qatar. In de 118e minuut pakte het land van Zerrouki een voorsprong over twee wedstrijden op Kameroen door een doelpunt van Ahmed Touba. Toch ging het in de vierde minuut van de blessuretijd van de verlenging nog mis. Karl Toko Ekambi schoot Kameroen naar het WK en zorgde er daarmee voor dat Zerrouki komende maand niet naar Qatar afreist.

"Dat is tot nu toe wel het zwaarste moment uit mijn carrière", zegt Zerrouki. "Ik ben er nog steeds niet overheen en ik weet niet of die dag wel gaat komen. Uiteindelijk gaat het leven verder. Je mag eraan denken, het mag vaker terugkomen in je hoofd. Maar het mag je niet dwarszitten", besluit de middenvelder van FC Twente.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties